Har du hört att det är bra att dricka citronvatten på tom mage? Här är vad de inte berättade!

19804

Vi hör ofta att om man dricker citronvatten på fastande mage på morgonen är det mycket hälsofördelaktigt , men inte många av oss är bekanta med de faktiska effekterna denna dryck har på kroppen.

En sak är ju att citronsaft har ett högt innehåll av flavonoider, kalium, antioxidanter , proteiner, liksom vitamin B och C. Dessutom är det en kraftfull antiseptisk, antiviral och antiinflammatorisk juice.

På grund av den stora mängden av bioflavonoider, inklusive citronsyra, magnesium, kalcium och pektin, den innehåller,  förbättrar citronsaft immunförsvaret genom att förhindra infektioner. När det tas på fastande mage, avgiftar det din kropp, stimulerar viktminskning och underhåller kroppens pH-balans.

06c027fd8dacb659340c2aed4a168735

9  Sätt där citronvatten hjälper din hälsa;

1. Immunförsvaret
Citronvatten stimulerar funktioner i lymfsystemet, som arbetar tillsammans med vårt immunförsvar.

2. Inflammation
Surhet är den primära orsaken till inflammation i vävnader. De antiinflammatoriska egenskaperna i citroner motvärkar surhet.

3. Influensa och förkylning
Citron ökar ditt immunförsvar och har många antivirala och antibakteriella egenskaper på grund av dess höga innehåll av vitamin C, vilket gör den till den ultimata botemedlet mot influensa och förkylningar.

4. Viktminskning
Citronvatten är särskilt fördelaktigt för en hälsosam vikt samt för att balansera ditt blodsocker. Pektinet i citronvatten avvärjer suget efter mat, vilket minskar aptiten under hela dagen.

5. Acne
Att dricka citronvatten på morgonen kommer att reglera den surheten i kroppen, vilket förhindrar dessa irriterande finnar.

6. Njursten
Citroner innehåller kalium som ökar citrater i urinen, vilket förhindrar bildandet av oxalat.

7. Gallblåsa
Smärta från gallstenar kan avsevärt reduceras genom att dricka citronvatten medan man äter.

8. Förstoppning
Du kan enkelt behandla förstoppning med citronvatten eftersom det stimulerar regelbundna tarmrörelser.

9. Alkoholbegär
Dricka citronvatten på fester håller alkoholbegäret i schack.

DELA gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!